Stockholmspalavern hösten 2021

Tisdag 26 oktober 19.00

“…denna ständiga business”
(ett citat ur H. D. Thoreaus dagboksanteckningar)

Inledare: Peter Handberg

Peter Handberg är en svensk författare och översättare som debuterade 1988 med Från slutna rum: berättelser från Berlin. Bland mycket annat har han gjort en nyöversättning av Henry David Thoreaus Skogsliv vid Walden, givit ut Thoreaus dagboksanteckningar och en essäbok, Jag ville leva på Djupet, inspirerad av den egensinnige Thoreau.


Tisdag 16 november 19.00

Hur ska vi träffas? Den postpandemiska kampen om rummet 

Inledare: Elof Hellström

Elof Hellström har arbetat med frågor om staden och det gemensamma i konstnärskollektiven Mapping the Unjust City och SIFAV och som anställd på Kungl. Konsthögskolans arkitekturavdelning. Han är också redaktör för Stockholmstidningen och verksam i den oberoende forskningsgruppen Agentur. Sedan 2007 är han med och driver kulturhuset Cyklopen där han under pandemin var med och startade upp Cyklopenbibliotekets förlag.


Tisdag 7 december 19.00

Kan vi råda över tiden?

Kaninen sa till Alice: ”Här måste man springa så fort man kan bara för att vara kvar på samma ställe.” (ur Alice i underlandet av Lewis Carroll)

Den sociala accelerationen tränger in i alla livsområden och utsätter oss för ständiga förändringar. Hur påverkar det vårt umgänge med varandra, vårt förhållande till skönhet och vad vi längtar efter – EGENTLIGEN?

Inledare:  Åke Larsson

Åke Larsson är initiativtagare till Stockholmspalavern, musiker, historiker, religionsvetare och verksam som lärare och rektor på olika folkhögskolor sedan sedan 1987.

%d bloggare gillar detta: