Hem till byn? – Känsla och förnuft i det politiska samtalet om världen

25 mars kl 19
Klustret, Birger Jarlsgatan 58, Stockholm

Inställt! Nytt datum meddelas senare!

 

Genomlider vi just nu en period av irrationalitet där människor uttrycker sig politiskt mer utifrån känslor än faktiska intressen? Det är inget nytt att ju mer globaliserad världen blir desto mer söker sig människor till lokala sammanhang och identiteter.

Idag kanaliseras dessa känslor ofta av nationalistiska partier, i Europa ofta med udden riktad mot EU. Men med vilken verklighetsbild kan dessa känslor göras till ett politiskt projekt? Skulle Sverige klara sig bättre utan EU i en värld med jättar som USA och Kina?

SONY DIGITAL CAMERAInledare Rouzbeh Parsi

Rouzbeh Parsi är programchef vid Mellanöstern- och Nordafrikaprogrammet på Utrikespolitiska Institutet och lektor vid Historiska institutionen, avdelningen för mänskliga rättigheter, vid Lunds universitet.

Rouzbeh har skrivit en avhandling om modernitet, nationalism och genus i Iran mellan de två världskrigen. Åren 2009-2013 arbetade han för EU:s utrikespolitiska tankesmedja Institute for Security Studies där  han fokuserade på Mellanöstern generellt och Iran och Gulf-staterna specifikt.

*

Anmäl dig här:

Begränsat antal platser! Anmälan bekräftas genom att swisha 100 kr till 0706835708 (Åke Larsson)

%d bloggare gillar detta: