Bättre ledare genom konstnärliga upplevelser?

Inom ramen för ett forskningsexperiment ställs en grupp chefer inför ett nytt ledarskapskoncept som i alla avseenden skiljer sig från de traditionella. Drabbade av starka konstnärliga upplevelser konfronteras de med livets mest fundamentala frågor. Hur påverkar det deras syn på makt och ansvar? I sin nya bok Schibboleteffekten. Ledarskap, konsten och människans ansvar, utforskar Julia Romanowska konstens transformativa mekanismer och dess etiska implikationer.  

Inledare: Julia Romanowska

Julia Romanowska är forskare, medicine doktor från Karolinska Institutet och har en konstnärlig masterexamen från Kungliga Musikhögskolan. Hon har varit verksam som slagverkare, programmerare samt organisations- och ledarskapsutvecklare och drivit en litterär och musikalisk scensalong.

Precis som vid vårtemats inledande samtal den 23 februari inleder vi kvällen kl 18.30 med dans- och rörelsemetoden Gaga med inspiration av Emma Rozgoni, som är danspedagog och undervisar i rörelsemetoden Gaga på Balettakademin i Stockholm och för danskompanier i flera länder Testa! Inga förkunskaper krävs. Det är sant. Endast lite nyfikenhet. De som inte vill dansa kan komma för att umgås i foajén eller komma en halvtimme senare, 19.00 för att delta i samtal och mingel!

Med risk för att du går hem med både nya rörelsemönster och tankemönster önskar vi dig välkommen till Stockholmspalaverns tredje samtalskväll våren

27 april kl 19:00. 18.30 om du vill delta i Gagan

Plats:

CCAP, Körsbärsvägen 9, nedre botten av höghuset,

Vägbeskrivning: Enklast hittar du till CCAP från Valhallavägen (kort promenad från T-bana Tekniska högskolan / uppgång Odengatan). Ta parkvägen upp mot höghuset. Lokalen ligger i sluttningen mot Valhallavägen. Ingen entré från Körsbärsvägen.

Vårens tema: Gemenskap och oenighet

Gemenskap och oenighet är de två ord som vi tycker fångar mycket av den problematik vi ställs inför i mötet med politiken, i hur dagens debatter utformas, och i yrkes livets konflikter som ofta sopas under mattan. Hur kan vi samexistera men ändå tycka olika?

Som filosofen Peter Sloterdijk uttrycker det i citatet vi tidigare använt i programmet för Palavern, om konsten ”att bära bördan av den gemensamma komplexiteten.”

Entré 100 kronor. Anmäl dig via denna sida. Anmälan bekräftas när du har swishat entréavgiften till 0706835708

%d bloggare gillar detta: